Medicin afhængighed / Medicin misbrug
Medicinmisbrug og medicin afhængighed kan opstå således:
Medicinafhængigheden dannes ofte i et sygdomsforløb eller hvis man tager medicin imod anden problemstilling. Det er ikke usædvanligt, at man udvikler medicinafhængighed efter at have taget sovepiller, angstdæmpende eller smertestillende medicin over en længere periode. Ens medicinforbrug udvikles derfor til et afhængighedsforbrug.
De mest almene medicinafhængigheder er
- Kodimagnyl, Kodamid, Pinex m.m. som er håndkøbsmedicin, der indeholder Kodein.
- Benzodiazepiner som er medicin mod angst, søvnproblemer og indre uro.
- Dolol som er et receptpligtigt, smertestillende præparat, der virker som morfin.
Har du en medicinafhængighed? Kontakt Langelandsterapeuten.dk
Vigtigt at opsøge professionel hjælp – misbrugsbehandling Langeland
Hvis du eller nogen du kender oplever medicinmisbrug eller afhængighed, bør I kontakte en læge eller sundhedsprofessionel.
Langelandsterapeuten.dk tilbyder privat ambulant primærbehandling og efterbehandling for medicinafhængighed. Behandlingen er langt billigere end døgnbehandling.
Tegn på medicinafhængighed
Der findes psykiske og fysiske tegn på medicinmisbrug som er gavnlige, at kende når man er blevet afhængig af medicin:
- Humørsvingninger
- Koldsved
- Ændret adfærd
- Kvalme
- Ledsmerter
- Svimmelhed
- Prikken i huden
- Maveonde
- Manglende appetit.
Abstinenser ved medicinmisbrug
Hvis man har fået vanedannende medicin i større doser gennem længere tid, kan man ikke bare holde op fra den ene dag til den anden, uden at man får abstinenser. Kroppen er nemlig blevet afhængig af de stoffer, der findes i medicinen. Et hurtigt ophør af brugen af medicin kan give abstinenser i form af:
- Angst
- Uro
- Muskelsitren
- Søvnbesvær
- Nervøsitet m.m
Der er dog en stor forskel på, hvordan medicinafhængige reagerer på udtrapning. For nogle er det relativt uproblematisk, og for andre er abstinenssymptomerne problematiske. Det anbefales at man inddrager egen læge og aftaler nærmere ved udtrapningen.
Husk, søg derfor altid hjælp, hvis du eller dine kære oplever problemer med medicin. Der er altid støtte og behandlingsmulighed til rådighed. Vi er nær Svendborg, Tåsinge og holder til på Langeland.
Få effektiv behandling: kontakt Langelandsterapeuten.dk
Meget mere end udtrapningen
Behandling af ens medicinafhængighed handler om meget mere end udtrapningen af pillerne. Når personen efter flere års medicinafhængighed medicin udtrappes, er det afgørende, at man samtidig arbejder med at udvikle nye livsstrategier.
De nye livsstrategier gør det derfor muligt at håndtere dagligdagen uden medicin, piller eller andre afhængighedsskabende stoffer. Især i den første tid kræver det, at personen for støtte og vejledning at komme i gang med en ny og medicinfri tilværelse.
Når medicin udtrapning kombineres med privat ambulant primær behandling hos Langelandsterapeuten.dk, styrkes personens selvtillid, motivation, livskvalitet samt ressourcer. Det bevirker, at personen forsat forbliver medicinfri.
Det er af største vigtighed, at behandlingen ikke afsluttes i det øjeblik, personen har taget den sidste tramadol, benzodiazepin eller tilsvarende afhængighedsskabende piller. Senabstinenser kan forekomme i månederne efter, at personen er blevet medicinfri.
Hvis du, dine kære har problemer med medicinmisbrug, kan man altid kontakte Langelandsterapeuten.dk for gratis forsamtale for fremtidige behandling. Det er vigtigt at søge professionel hjælp for at afvænne sig fra medicin og opnå en forbedret livstilværelse.
Behandling af medicinmisbrug – vi finder udveje sammen
Behandling af medicinmisbrug og udtrapningen af pillerne kræver en nøje fastlagt nænsom nedtrapningsplan aftalt med lægen kombineret med en støttende behandling. Personen får hjælp til at skabe en ny hverdag uden medicin. Personer efter behandling oplever og opnår en klart forbedret livsstil uden benzodiazepin og anden nervemedicin.
Hvad er Benzodiazepiner?
Benzodiazepiner mod angst og uro udskrives som:
- Alopam
- Alprazolam
- Alprox
- Apozepam
- Bromam
- Diazepam
- Frisium
- Hexalid
- Klopoxid
- Lexotan
- Lorabenz
- Oxabenz
- Oxapax
- Risolid
- Serepax
- Stesolid
- Tafil
- Valium
Benzodiazepiner som sovemedicin udskrives som:
- Apodorm
- Flunipam
- Flunitrazepam
- Halcion
- Mogadon
- Nitrazepam
- Pacisyn
- Pronoctan
- Rohypnol
Benzodiazepiner som indslumringsmedicin udskrives som:
- Imovane
- Imozop
- Buspar
- Imoclone
- Sonata
- Stilnoct
Ifald en person har taget et eller flere af ovenstående præparater i mere end en måned og føler, at ens dagligdag uden pillerne er vanskelig, bør vedkommende søge hjælp til at komme ud af pillemisbruget. Hos langelandsterapeuten tilbyder vi privat ambulant primærbehandling samt efterbehandling. Vi tilbyder altid et gratis ”efter check up forløb” med samtaler, så personen lykkes og opnår størst succesrate samt en forbedret livstilværelse.
Længerevarende misbrug af benzodiazepiner
Når personen har taget benzodiazepiner gennem længere tid, stopper medicinen sin effekt. Grunden til det er, at ens krop udvikler en tolerance overfor stoffet. Der kræves altså mere medicin for at opnå en virkning. Dette er som regel grunden for, at afhængighed af benzodiazepiner starter.’
Efter et langvarigt pillemisbrug bliver de psykiske abstinenser så komplekse, at det kan være vanskeligt at skelne mellem den angst, der udløses af medicinen, og den angst og uro, som man oprindeligt tog benzodiazepiner for at lindre.
Når personen har været medicinafhængig over langvarig periode, kræver kroppen nemlig mere af stoffet. Når kroppen så får det stof, som den har vænnet sig til, vil angsten, uroen midlertidigt ophøre indtil den trang opstår.
Afhængigheden kan blive en kroniskafhængighed. Langelandsterapeuten.dk tilbyder privat ambulant primærbehandling samt efterbehandling. Vi tilbyder altid et gratis ”efter check up forløb” med samtaler, så personen lykkes og opnår størst succesrate samt en forbedret livstilværelse. Behandlingen er langt billigere end døgnbehandling. Få en gratis forsamtale vi finder udveje sammen.
Hvad er Tramadol?
Tramadol er et stærkt smertestillende syntetisk morfinbaseret stof. Det smertestillende præparat er en del af en række morfinlignende lægemidler kaldet opioider. Opioider påvirker centralnervesystemet og lindrer stærke smerter.
Tramadol anvendes generelt til smerteforløb f.eks. i forbindelse med behandling af smerter efter endt operation eller rygsmerter. Eks. på Tramadol præparater: dolol, nobligan mandolgin, tradolan, gemadol, tadol og tramadol. Fælles for dem er, at de alle kræver recept.
Der kan opstå afhængighed i periodeindtagelsen af den smertestillende medicin. Især kan der opstå stærk fysisk afhængighed, som kræver professionel abstinensbehandling. Tramadol er kraftigt vanedannende og midlet kan medføre både psykisk og fysisk afhængighed. Derfor i den forbindelse tilbyder vi privat ambulant primærbehandling og efterbehandling hos Langelandsterapeuten.dk
Behandling af tramadol afhængighed
Langelandsterapeuten.dk har erfaring i udtrapning og behandling af afhængighed af smertestillende medicin.
Behandlingen starter med en udtrapning, Den foregår i samarbejde med lægen og der udarbejdes en udtrapningsplan af Tramadol. Udtrapningens tiden for Tramadol afhænger af hvor længe personen har indtaget det og hvor meget. Udtrapningen bør altid være nænsom og så smertefri som det er muligt. Den er altid udført af sygeplejerske og læge. Langelandsterapeuten.dk sørger for den nødvendige støtte og omsorg i behandlingsforløbet.
Hvorfor udvikler man tramadol afhængighed?
På trods af at tramadol er et mindre stærkt opioid end f.eks. præparater som morfin, kan man udvikle stærk afhængighed af medicinen.
Når ens krop indtager tramadol over længere tid, vil kroppen tilvænne sig midlet. Der opstår derfor en tolerance overfor medikamentet tramadol. Kroppen kræver derfor en større dosis til at give tilsvarende virkning.
På den måde begynder afhængigheden, og den kan vise sig som både psykisk og fysisk afhængighed. Præparatet har dog særligt et stort fysisk afhængighedspotentiale, som kræver professionel hjælp at komme ud af.
Fysisk og psykisk afhængighed af tramadol
Et overforbrug af smertestillende medicin som tramadol kan medføre både psykisk og fysisk afhængighed, og optræder i fysiske og psykiske symptomer.
Fysiske symptomer optræder ved følgende bivirkninger:
- Kvalme og opkastning
- Øget svedtendens
- Forstoppelse
- Svimmelhed
- Appetitløshed
- Muskelsmerter
- Hovedpine
Psykiske symptomer optræder ved følgende bivirkninger:
- Angst
- Depression
Den psykiske afhængighed af tramadol afspejles ved, at trangen til at indtage den stærkt smertestillende medicin forøges. Nu bliver tramadol det vigtigste i tilværelsen. Under den psykiske afhængighedsperiode tilsidesættes desværre familien og ens arbejdsliv.
Er du medicinafhængig? Kontakt Langelandsterapeuten.dk
Effektiviteten af medicinmisbrugsbehandling v/ langelandsterapeuten.dk
Effektiviteten af medicinmisbrugsbehandling afhænger af en række faktorer, herunder:
Alvorligheden af medicinmisbruget:
Jo mere alvorligt medicinafhængigheden er, jo mere omfattende og langsigtet skal behandlingen typisk være.
Motivationen hos den medicinmisbrugende:
Er personen motiveret for at stoppe sit medicinmisbrug, jo større er chancerne for succes.
Efterfølgende støtte
Det er vigtigt at have støtte fra familie, venner eller en professionel støtte efter endt behandling. Langelandsterapeuten.dk tilbyder efter færdiggjort ambulant primærbehandling & ambulant efterbehandling, et gratis efter check up – forløb som strækker sig over en periode. Det foregår i behandlingsklinikken Dunsbjergvej 2 i Rudkøbing på Langeland – blot 15-20 minutters kørsel fra Svendborg og Tåsinge.
Typen af medicinbehandling
Der findes en række forskellige behandlingsformer, og nogle er mere effektive end andre. Medicinmisbrugsbehandling hos langelandsterapeuten.dk særdeles effektiv, fordi det er et privat ”skræddersyet” tilpasset forløb tilbydes hvor klienten altid er i fokus og kan føle sig tryg.
Medicinbehandlingsforløbet hos Langelandsterapeuten.dk
Et behandlingsforløb for medicinmisbrug kan omfatte følgende:
1. Gratis forsamtale med afklaring:
klienten afklares om sin situation og motivation for at stoppe sin medicinafhængighed.
2. Udredning:
Der foretages en udredning af medicinmisbrugets omfang og eventuelle andre problemstillinger. m.m.
3. Ambulant medicinmisbrugsbehandling:
Misbrugsbehandlingen foregår i privat ambulant primærbehandling på Langeland v/ Langelandsterapeuten.dk. Medicinbehandlingen opdeles i privat ambulant primær behandling, ambulant efterbehandling og et gratis efter check up – forløb.
Behandlingen er altid tilrettelagt klienten og kan bestå af elementer f.eks.:
4. Motiverende samtaler:
Samtaler med en misbrugsbehandler, der hjælper klienten med at finde sin motivation til at stoppe.
5. Kognitiv adfærdsterapi:
En terapiform, der hjælper personen med at ændre negative tankemønstre og adfærd. Tilbagefaldsforbyggende arbejde og strategier.
6. Terapisamtaler
Med 3 P tilgang som er en forståelsen omkring klientens psykologiske velvære.
7. Medicinsk behandling:
I nogle tilfælde kan medicin bruges til at lindre abstinenssymptomer eller forhindre tilbagefald. Dette aftales nærmere med lægen.
8. Efterbehandling:
Efter endt primærbehandling af medicinafhængighed hos Langelandsterapeuten er det vigtigt fortsat at have støtte til at fastholde ædrueligheden. Dette sker via en efterbehandling og senere et check up – forløb hos Langelandsterapeuten.
Den ambulante misbrugsbehandling hos Langelandsterapeuten.dk opdeles i tre trin:
- Ambulant primærbehandling
- Ambulant efterbehandling
- Et efter check up forløb
Har du et medicinmisbrug? Jeg går vejen med dig! Kontakt mig!
Terapeutisk samtale i medicinmisbrugsbehandlingen
Den mere langsigtede behandling foregår i et ambulant behandlingsforløb med Psykoterapeutiske sessioner samt samtaler med misbrugsbehandler. Behandlingen foregår i langelandsterapeutens privatklinik som ligger centralt i Rudkøbing på Langeland.
Her bliver du bevidst om misbruget, dets skadelige effekt og hvad der styrer dig. Du kan nu fremover tage ejerskab over egent liv med nye viden og værktøjer. Du får ny indsigt i hvordan dine tanker opererer i dig samt hvordan du tackler svære situationer som kan opstå. Du lærer også at håndterer trangen til afhængigheden, der varer få minutter, før den aftager igen. Med den nye psykologiske forståelse som ligger til grund for dit velvære, vil du opleve en befrielse og klarhed i dit liv.
Hvor kan man få hjælp til medicinmisbrug?
Hvis du eller en du kender, har et medicinmisbrug, er der hjælp at hente. Du kan kontakte din egen læge eller langelandsterapeuten.dk for behandling
Mail: ronney@langelandsterapeuten.dk
Effektiv behandling med medicinafhængighed for Langeland og Svendborg
Medicinmisbrugsbehandling hos langelandsterapeuten er effektiv. Der findes en række forskellige behandlingsformer, der kan tilpasses den medicinmisbrugendes behov. Det er vigtigt at være motiveret for at stoppe medicinmisbruget. Det er også altid en god idé, at have støtte fra familie, venner eller en professionel.
Og jeg hjælper dig og dine nærmeste i mine lokaler i Rudkøbing på Langeland. Jeg hjælper dig naturligvis også, hvis du bor i Svendborg – dog vil jeg gerne invitere dig til Langeland, hvor vi får en uforpligtende snak i mine lokaler. kontakt mig på Tlf.: 91551868